Recenzie Copland CDA 825

0
689
Reclamă

Verdict: Copland CDA 825 e un player grozav. Dacă ești pasionat de CD playere din gama de top, merită să-l asculți!

Testat la £4298.

Copland CDA 825

PRO:

Reclamă
  • un nivel ridicat de claritatre
  • dinamică subtilă
  • soundstage organizat
  • construcție și finisaj de calitate

CONTRA:

  • nu are intrări digitale

Modestia în cazul prezentării unui produs s-ar putea să nu vândă prea mult, dar în cazul companiei daneze Copland această modestie este binecunoscută și nu a împiedicat-o să se mențină în top mai bine de trei decenii.

În tot acest timp, nu am încetat să admirăm produsele companiei și tendința de a combina estetica clasică cu o calitate ridicată a sunetului, toate acestea la prețuri decente pentru standardele high-end.

 

Recenzie Copland CDA 825: Design

Copland CDA 825 este un CD player dedicat, conceput pentru a scoate tot ce e mai bun din tradiționalele Red Book-uri. Nu există nici măcar un semn de trecere către SACD, DVD-Audio sau chiar computer audio. De fapt, priviți panoul din spatele aparatului și veți găsi doar o singură ieșire digitală coaxială alături de conexiunile analogice RCA și balansate.

Copland s-a concentrat pe obținerea elementelor de bază corecte. Carcasa este solidă și finisată frumos, oferind playerului o aură de lux subestimat. Destul de neobișnuit, design-ul CDA 825 este de tip top-loading. Acest lucru îl face pe undeva să pară mai special decât unitățile echipate cu sertare, dar înseamnă și că playerul trebuie să fie plasat pe raftul superior al oricărui rack.

Copland CDA 825

Recenzie Copland CDA 825: Caracteristici

Transportul este un Philips CD-Pro2LF, conceput special pentru operare top-loading, și e rapid și silențios.
Odată ce transportul citește datele de pe CD, acestea sunt, în mod destul de neobișnuit pentru un CD player integrat, trimise într-un buffer. (Informația care părăsește transportul are, invariabil, un anumit nivel de jitter. Trecerea semnalului printr-un buffer, urmată de un recloking precis, scade în mod semnificativ jitter-ul, ceea ce înseamnă că circuitul de conversie digital-analogic va lucra cu un semnal de calitate mai ridicată.)
Utilizarea acestui buffer adaugă o întârziere de aproximativ 2 secunde în calea de semnal, ceea ce înseamnă că dacă apeși butonul „Stop” în timp ce playerul redă o piesă muzicală, aceasta va fi redată în continuare o mică perioadă de timp până se va opri efectiv. Acest lucru poate părea puțin ciudat la început, dar ajungi să te obișnuiești în cele din urmă.

Copland a urmat calea testată și sigură din zona high-end de a folosi două DAC-uri pe canal. Acest lucru diminuează zgomotul nedorit, și prin urmare raportul semnal / zgomot va fi îmbunătățit.

Convertoarele analog-digitale folosite sunt chip-urile Wolfsan WM8741 de 24 biți / 192 kHz, bine apreciate. Ca întotdeauna, pe lângă alegerea unui kit high-end bun, s-a depus multă muncă în proiectarea sursei de alimentare, a layout-ului circuitelor analogice și în alegerea componentelor potrivite pentru a obține cea mai bună calitate a sunetului.

Copland CDA 825

Recenzie Copland CDA 825: Performanță

Începeți să ascultați și este evident că toată munca depusă de Copland a dat roade. Acesta este un player extrem de capabil.

Un lucru de luat în considerare este că nivelul semnalului de ieșire al lui Copland CDA 825 este în registrul superior. Prin ieșirile analogice nebalansate (RCA), acesta furnizază 2,4 volți, față de cei 2,0 volți pe care îi regăsim la majoritatea aparatelor uzuale. Iar acest nivel se dublează, la 4.8 volți, prin conexiunea balansată, spre deosebire de standardul industrial de 4,0 volți.

Deși un nivel ridicat al semnalului de ieșire nu este o problemă în sine, trebuie să țineți cont de acest aspect și să egalizați nivelul semnalelor de ieșire în cazul în care doriți să comparați CDA 825 cu rivalii. Un sunet mai puternic atrage în mod invariabil atenția unui ascultător în timpul unei demonstrații comparative.

CDA 825 recuperează o mulțime de informații de pe CD. Are o prezentare deschisă, spațioasă, care se îndreaptă ușor spre partea mai seacă a tonalității neutre. Menționăm acest lucru mai degrabă ca o observație decât ca o critică. Este doar ceva de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de matching-ul sistemului.

Recenzie Copland CDA 825: Rivali

Introdu în Copland un disc precum Push the Sky Away al lui Nick Cave și playerul strălucește. Acest album are nevoie de o notă subtilă, cu dinamică și un nivel ridicat de introspecție, în combinație cu o senzație marcată de coeziune în întreaga gamă de frecvențe: Copland face față cu brio. Se remarcă un grad înalt de perceptivitate și suficientă claritate pentru a reda performanțele vocale joase ale lui Cave, cu toată emoția intactă.

Treceți la ceva mai puternic, cum ar fi Pon de Floor al lui Major Lazer, iar Copland schimbă macazul cu ușurință. Aparatul are „vână” și genul de bas solid, puternic, care are o structură cu adevărat fizică.

Spre deosebire de rivali precum Naim CDX2, acest Copland nu împinge aspectele ritmice ale muzicii în prim plan, și ar putea fi puțin subevaluat în acest sens. Ascultați însă cu atenție și veți găsi că informațiile sunt încă acolo, la fel ca și senzația de calm și organizare.

Uvertura 1812 a lui Ceaikovski prezintă dinamica și punch-ul lui Copland, dar îi oferă și șansa de a arăta o scenă sonoră largă și expansivă, care este populată cu instrumente bine poziționate. CDA 825 este chiar acasă aici, oferind un sunet amplu dramatic dar și delicat.

Copland CDA 825

Recenzie Copland CDA 825: Verdict

În cursa acerbă pentru streamingul de muzică este ușor să uităm că mulți dintre noi încă mai avem colecții mari de CD-uri. Dacă doriți cu adevărat să auziți ce este pe aceste discuri, CDA 825 este un mod excelent de a face acest lucru.

(recenzie publicată de What Hi-Fi?, 10 aprilie 2013)

Reclamă
REVIZUIEȘTE PREZENTAREA
Aspect
Funcționalitate
Articolul precedentCartofi pe disc
Articolul următorRack audio TNT-FleXy
recenzie-copland-cda-825 Verdict: Copland CDA 825 e un player grozav. Dacă ești pasionat de CD playere din gama de top, merită să-l asculți! Testat la £4298. PRO: un nivel ridicat de claritatre dinamică subtilă soundstage organizat construcție și finisaj de calitate CONTRA: nu are intrări digitale Modestia în cazul prezentării unui produs s-ar putea să...

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm
Te rugăm introdu numele tău aici