Un final de la Crown, fabricat in USA, Indiana. Locul unde au luat nastere si alte amplificatoare celebre (va mai aduceti aminte linia Philips?)
155W RMS in 8 ohmi pe canal, 20Hz – 100KHz raspuns in frecventa, 0.05% THD, slew rate 8v / microsecunda, damping factor > 750, posibiltate de conectare in bridge, trafo de 1Kw.
A fost recapat integral. Filtrajele de la 13.000uF au crescut la 22.000uF, 105 grade, de la Nichicon. Foarte critic de ales capacitorii, din cauza ca sunt fixati prin radiator, deci distanta intre terminale (care este in inch, nu mm) trebuie sa fie absolut identica, altfel nu „merje”…
De remarcat ca pentru capacitorii mylar s-a folosit una dintre cele mai ciudate si mai proaste variante – terinalele sunt efectiv „infipte” in stack-ul de film. Daca tragi de corpul capacitorului ramai cu el in brate si cu terminalele pe pcb… Am pastrat aceleasi tipuri pentru capacitorii interni, dar am folosit mylari Panasonic non-inductivi, s-au inlocuit celebrele zenere de 10v / 0,5w care fac probleme la aceste modele cu altele de 1,3w, 2% de la Vishay. S-au inlocuit tranzistorii MPSA93 si PN4250A cu originali. S-au refacut la „sange” reglajele de offset (are 2 asemenea reglaje pentru fiecare canal) , s-a verificat bias-ul (reglajul este prin rezistori ficsi), s-au curatat si regenerat poti, s-a degresat si curatat frontul. S-au inlocuit mufele de input cu RCA aurite in locul jack-urilor mono. Am inlocuit si stecherul la cablu, ca era inadit cu un capat de la alt cablu. Sunet specific anilor 70, curat, aerist.
Capacitorii:
Ceramicii:
Inca 20 de ani fara griji !
Numai de bine sa auzim!
_________________
Cand orizontul cunoasterii unui om se ingusteaza pana devine un punct, acel om va spune: „ASTA-I PUNCTUL MEU DE VEDERE !”
PS Componentele electronice functioneaza cu fum.Cand iese fumul din ele inceteaza sa mai functioneze.
R.I.P. Cristi!